MR WebDesign's logo - Klik for at vende tilbage til forsiden

Markedsføring:

Vigtigt at være online

Bannerannoncer

Internet som reklame

Nemt at finde

 

Teknikken bag:

En ordentlig kode

Brugervenlighed

Database integration

Mobil/WAP udvikling

 

Nyttig information:

Vores referencer

Kontakt os

 

Forside

Stiplet linie

Rammer er et dårligt valg

En hjemmeside kan deles op i flere områder, ved at benytte sig af rammer (på engelsk frames). Dette kan lette arbejdet en hel del for webdesigneren, men er generelt en dårlig idé. Selv om tæt på 99% af alle browsere i dag kan vise rammer, skal man stadig være opmærksom på de mange problemer, der følger med brugen af disse.

Langsommere indlæsning

Hvis man vælger at bruge rammer, skal man være opmærksom på, at disse er langsommere at hente. Skærmbillede af en hjemmeside, der er opbygget i rammer Det skyldes bl.a. at der skal overføres flere sider fra serveren, og man vil på populære hjemmesider opdage at serveren af og til har svært ved at følge med, hvilket bevirker at det tager meget lang tid inden alle områder på skærmen er indlæst. I værste fald tager det så lang tid, at forbindelsen når at udløbe, og man får måske aldrig siden med f.eks. navigationen frem. Dette påvirker endvidere brugervenligheden, da den besøgende højst sandsynlig ikke kender siden i forvejen, og derfor bliver frustreret over den manglende navigation.

Svær at bogmærke

Når en hjemmeside er opbygget v.h.a. rammer, kan man normalt kun bogmærke forsiden. Med rammer ændres adressen ikke, selv om man bevæger sig ind på undersider, og derfor vil man opdage at det er forsiden der bliver bogmærket, uanset hvilken side man forsøger at tilføje et bogmærke for.

Anbefal ikke til en ven

En anbefaling er guld værd, og derfor ser man også ofte en funktion, der gør det muligt at anbefale siden med et par enkle klik. En side opbygget i rammer vil altid vise hovedsidens adresse i browserens adresselinie, hvis man derfor finder en spændende underside, som man ønsker at sende til en ven, kan man ikke bare kopiere adressen over i en e-mail, da denne adresse ikke vil pege på den ønskede side. Dette gør det kompliceret at henvise til en underside, da man skal hen og linke direkte til siden med det ønskede indhold, og derved mister f.eks. navigationen på siden. Ved at gøre det besværligt at anbefale siden, mister man uden tvivl mange gode henvisninger, da den besøgende simpelthen ikke vil bruge tid på det.

Ikke søgemaskine-venlig

Selv de mere avancerede søgemaskiner, har svært ved at indeksere hjemmesider, der er inddelt i rammer. Det er derfor svært at opnå en ordentlig placering, hvilket i sidste ende giver færre besøg på siden.

Når en søgemaskine-robot besøger ens hjemmeside, indekserer den teksten på forsiden og følger evt. links. En typisk side med frames indeholder teksten Denne Web-side bruger rammer, og din browser understøtter ikke rammer, hvilket dermed er den tekst der bliver tilføjet søgemaskinen. Alene på søgemaskinen Google er der indekseret over 40.000 danske sider med førnævnte søgeord. Mange af disse sider kan ikke findes med andre søgeord, og har derfor ingen videre gavn af at stå i søgemaskinen.

Stiplet linie
Vidste du at

Du kan se en liste over samtlige "Vidste du at" emner, ved hjælp af linket herunder.

-> Vis oversigt


Eksterne link

Der er i øjeblikket ingen eksterne links på denne side.