MR WebDesign's logo - Klik for at vende tilbage til forsiden

Markedsføring:

Vigtigt at være online

Bannerannoncer

Internet som reklame

Nemt at finde

 

Teknikken bag:

En ordentlig kode

Brugervenlighed

Database integration

Mobil/WAP udvikling

 

Nyttig information:

Vores referencer

Kontakt os

 

Forside

Stiplet linie

Brugervenlighed

Noget af det vigtigste er brugervenlighed. Dette opnår man bl.a. ved at lave sidens design så enkelt som muligt, så besøgende kan overskue sidens opbygning første gang den er fremme på skærmen.

Det handler om overblik

Sidens farver har også en stor betydning for, hvor hurtigt man kan danne sig et overblik. Der findes f.eks. mange sider, med meget lille kontrast mellem farverne, for henholdsvis baggrund og tekst, på siden. Dette gør det næsten umuligt at orientere sig, og giver bestemt ikke den besøgende lyst til at komme tilbage til siden. Det er altid vigtigt, at man kan se hvilke ting man kan klikke på, og derfor bør links altid skille sig ud fra resten af teksten, så man hurtigt og let kan klikke på det der interesserer én.

Fejl på siden

En ting som ganske få tænker på er, at brugervenlighed og kodning har meget med hinanden at gøre. Hvis en side ikke virker korrekt, altså dårlig kodning, vil brugervenligheden straks forsvinde. Det kunne eksempelvis være noget så simpelt som et link, der ikke virker. Værre er det dog, hvis det er noget af sidens funktionalitet, der ikke er kompatibel med den besøgenes browser, eller styresystem. Uanset hvad problemet er, vil det med garanti virke useriøst, og dybt irriterende, på den besøgende.

Nem at benytte

En anden ting vi prioriterer højt, er, at brugeren skal have let ved at bogmærke en hvilken som helst side, og derved kan man hurtigt konkludere at rammer ikke er særlig brugervenlige, da man normalt kun kan bogmærke forsiden. Desuden er der mange der har svært ved at udskrive fra en hjemmeside lavet i rammer, hvilket er ganske forståeligt. Det er meget sjældent vi benytter rammer, netop på grund af den dårlige brugervenlighed for de besøgende. Langt de fleste hjemmesider, der er opbygget i rammer, kan let laves uden brug af disse, og derved gøres langt mere brugervenlige.

Erfaringen der tæller

I rigtig mange tilfælde strander brugervenligheden i, om man har erfaring nok med internetudvikling. Fordi man kan, er det ikke nødvendigvis meningen at man skal. Med dette tænker vi specielt på de mange sider, der gør alt hvad de kan for at skræmme besøgende væk. Det kan være alt fra blinkende tekst, til tidskrævende java-applets, hvis eneste formål er, at vise "hvor smart man kan lave det". Selvfølgelig er det spændende at eksperimentere med en ny teknologi, men det er absolut ikke noget der bør gøres på en virksomheds hjemmeside, hvilket man desværre ofte støder på.

Stiplet linie
Vidste du at

Man bør stadig være opmærksom på de mange problemer, der er forbundet med brugen af rammer.

-> Brug ikke rammer
-> Oversigt


Eksterne link

Der er i øjeblikket ingen eksterne links på denne side.